Feyenoord-icoon Coen Moulijn overleden

Coen MOULIJN,oud prof voetballer Feijenoord. foto VINCENT MENTZEL/NRCH ===F/C===,Rotterdam, 2 mei 2002
Coen MOULIJN,oud prof voetballer Feijenoord. foto VINCENT MENTZEL/NRCH ===F/C===,Rotterdam, 2 mei 2002 Coen Moulijn in 2002. Foto NRC / Vincent Mentzel

Feyenoord-icoon Coen Moulijn is op 73-jarige leeftijd overleden. De voormalig linksbuiten werd dit weekend getroffen door een herseninfarct. Zijn club memoreert hem als ‘de Beste Feyenoorder allertijden’.

Moulijn won met Feyenoord de Europa Cup I en de Wereldbeker in 1970. Hij speelde in de jaren vijftig, zestig en zeventig voor Feyenoord. In totaal speelde de 38-voudig international 487 wedstrijden in dienst van de Rotterdamse club.

Sportredacteur Guus van Holland schrijft in de necrologie vandaag:

“Voetballers zoals Coen Moulijn bestaan nauwelijks meer. Die motoriek en die bliksemsnelle passeerbeweging van de kleine Rotterdamse dribbelaar zijn niet meer van  deze tijd. Altijd buitenom, altijd onweerstaanbaar, altijd gevolgd door een pasklare voorzet op het hoofd of de voet van een  medeaanvaller. Moulijn maakte muziek met zijn voeten en duizenden raakten er onophoudelijk door in vervoering.” - Guus van Holland, NRC.

Bekijk hieronder enkele beeldfragmenten van Coen Moulijn.

Zijn handelsmerk, de passeerbeweging:

De finale Feyenoord - Celtic (1970):

http://www.youtube.com/watch?v=Iv-anNODMAI&playnext=1&list=PL7C8D0B70334697DC&index=5

‘Jongens, jongens, dit kan toch niet’:

Tegen Ajax:

http://www.youtube.com/watch?v=ZRSEPJAItWE