Betweterige toon over cokegebruik

Ik las met verbazing het artikel over cocaïnehandel in nrc.next van 30 december. Komen er de komende tijd meer artikelen in de krant met zo’n betweterige toon? Om de redactie wat werk te besparen heb ik alvast wat suggesties: mensen die met Kerst een diamanten sierraad voor hun geliefde kopen (bloeddiamanten), de nieuwste Nike-schoenen inslaan voor hun kinderen (kinderarbeid) of zich twee dagen volvreten aan het goedkoopste vlees (bio-industrie). Deze zaken doen natuurlijk niks af aan het feit dat deze handel heel veel mensenlevens kost. We kunnen drugs echter niet uitbannen. Wanneer beginnen we met het reguleren van de handel? Het zal nooit een compleet schone handel worden maar het is keer op keer bewezen dat de manier waarop het nu gebeurt een tegengesteld effect heeft.

Tom Bart

Zaandam

    • Tom Bart