Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Amerikaan zat dertig jaar onterecht vast

Een 51-jarige Texaanse man die in juli vrijkwam na dertig jaar gevangenisstraf, heeft al die tijd ten onrechte vastgezeten. DNA-onderzoek dat na zijn vrijlating werd uitgevoerd heeft dat uitgewezen. Dat meldt persbureau Novum.

Vandaag draaide de rechtbank de veroordeling van de man, Cornelius Dupree, terug. Hij was veroordeeld voor een gewapende overval. Nog niet eerder zat iemand zo lang onterecht vast in de Amerikaanse staat Texas. In de gehele VS hebben slechts twee personen langer vastgezeten voor een misdaad die ze niet hadden begaan.

Dupree heeft tijdens zijn opsluiting altijd volgehouden onschuldig te zijn. Hij tekende drie keer beroep aan, maar dat werd alle keren afgewezen door de rechter.