6 redenen om uit te gaan

None

1 MUZIEKTHEATER

Klaarlichte Nacht (try-out)

Amsterdam: Roode Bioscoop. Tijd: 20.00u. Toegang: 15 euro. www.roodebioscoop.nl

De nieuwe muziektheaterproductie van Theatergroep Flint, Klaarlichte Nacht, is een literaire voorstelling gebaseerd op het werk van de Vlaamse dichter Herman de Coninck. Met zanger/ acteur Felix Strategier en twee muzikanten: Ernst Reijseger (cello, composities) en Wolfert Brederode (piano, composities).

2 WEBFILMPJES

De internet top-40 van 2010

In 15 bioscopen. uploadcinema.net

Upload Cinema begint het jaar 2011 in 15 bioscopen met de top-40 van webvideo’s van het afgelopen jaar. Naast de line-up van de internethoogtepunten van 2010 zal het publiek in de bioscopen mede bepalen wie tijdens de Upload Cinema Webvideo Award Show, op 24 januari in de Stadsschouwburg Amsterdam, de YouTube-publieksprijs krijgt. In de verschillende theaters wordt gekeken welke films het meest losmaken: hoe meer applaus, gelach en lawaai, hoe beter de video scoort. De film die de meeste bijval oogst, wint.

3 MUZIEKSESSIE

Freaky Jammin

Arnhem: Freaky Piano Bar. Elke Dinsdag om 21.00u. Toegang: gratis. www.freakypianobar.nl

Onder de noemer ‘Freaky Jammin’ wordt elke dinsdag een jamsessie gehouden. De sessies zijn vooral gericht op pop, met uitstapjes naar rock, soul en funk. De sessieband The 4 Dimes begint, de rest van de avond is voor iedereen die zin heeft mee te doen.

4 TENTOONSTELLING

Body Worlds & The Cycle of Life

Rotterdam: LPII in Las Palmas. T/m 2 febr, zo-wo 9.-19.30u do-za 09.00-21.00u. Kaarten via bodyworlds.nl

De anatomietentoonstelling Body Worlds & The Cycle of Life wordt met tien dagen verlengd tot en met woensdag 2 februari. De tentoongestelde lichamen en organen, die ter beschikking zijn gesteld door donoren, zijn geplastineerd. Deze methode werd in 1977 uitgevonden door dokter, wetenschapper en anatoom Gunther von Hagens.

5 THEATER

The Best of Likeminds Bedankt

Den Haag: Theater aan het Spui. Tijd: 20.00u. Toegang: 5-10 euro. www.theateraanhetspui.nl

Likeminds Bedankt is een festival waar het jongeren-kunstenaarscollectief Likeminds nieuwe dingen uitprobeert en het publiek bedankt met voorproefjes van voorstellingen, acts, filmpjes en een prijsvraag. Op het programma staan ‘De Titel is Focking Lastig’ van/door Nasrdin Dchar, Wouter van Couwelaar & Ingeborg Slaats, ‘Remember the Cat Flaps’ van/door Chiron Holwijn & Sarah Jonker, Jenny Mijnhijmer, Don Duyns. Aansluitend is er de presentatie van de Likeminds Academy.

6 KLASSIEKE MUZIEK

NNO Nieuwjaarsconcert

Groningen: De Oosterpoort. Tijd: 20.15u. Toegang: 7,50-33,50 euro. www.de-oosterpoort.nl

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) geeft traditiegetrouw een reeks nieuwjaarsconcerten, dit jaar onder leiding van dirigent Martin Fischer-Dieskau (zoon van bariton Dietrich Fischer-Dieskau). Soliste is de sopraan Julia Neumann. Op het programma staan werken van Mozart, Rossini, Donizetti, J. Strauss en Bernstein. T/m 12 januari (www.nno.nu).