5 redenen om tv te kijken

1 Televisiekok

Terug naar mijn Roti

Ned.2, 19.25-19.55u.

Start van een nieuwe kookreeks met televisiekok Ramon Beuk. Hij keert terug naar zijn geboorteland Suriname, waar hij op zijn elfde voor het laatst is geweest. In deze eerste aflevering ontmoet hij zijn halfbroer, gaat hij naar het graf van zijn vader en kookt hij natuurlijk, voor de hele familie .

2 Lady Gaga

Glee

RTL5, 20.30-21.30u.

In de Verenigde Staten werd de Lady Gaga-aflevering van de musicalserie Glee nogal gehyped. Over de extreme kostuums en hoe problematisch die voor de acteurs waren. Was het alle moeite waard? Ja, schreven de fans. En Lady Gaga zelf? „Glee was so amazing, ah!!!”, twitterde ze.

3 Film noir

Sin City

Canvas, 22.05-00.05u.

Stripverfilming van enkele albums uit de noir-reeks van Frank Miller. Acteurs, onder wie Bruce Willis, Mickey Rourke, Jessica Alba en Clive Owen, bewegen zich in een getekende wereld. Zinloos om in deze film op zoek te gaan naar zoiets als een verhaal of herkenbare personages. De film is plot, locatie en karakters ineen: de corrupte oermetropool. Daar zijn alle mannen misdadiger of agent, alle dames hoeren. (Robert Rodriguez, 2005).

4 Internetdaten

Koppen XL

België Een, 21.25-22.00u.

Documentaire over de rituelen van het internetdaten. De populariteit van datingsites neemt almaar toe. En ook het aantal mensen dat er een profiel op aanmaakt, wordt groter en groter. Maar wat vertel je over jezelf? Mag je liegen? En welke foto’s zet je online?

5 Kröller-Müller

Het uur van de wolf

Ned.2, 22.45-23.50u.

Helene Kröller-Müller legt begin twintigste eeuw een van de belangrijkste kunstcollecties ter wereld aan. Van het geld dat haar echtgenoot verdient in de opkomende wereldhaven van Rotterdam koopt ze meer dan 11.500 werken. Aan de hand van duizenden persoonlijke brieven biedt deze documentaire een inkijk in haar passies en haar roerige leven.