Wekker iPhone doet het nog steeds niet

‘Bezitters van een iPhone niet opnieuw teleurstellen.’ Mocht dat het goede voornemen zijn geweest van Apple-topman Steve Jobs, dan heeft hij meteen gefaald. Voor de derde dag op rij deed de wekker van de smartphone het vanmorgen niet, waardoor iPhone-gebruikers wereldwijd zich versliepen op de eerste werkdag van het jaar.

In het weekend zei Apple nog dat de wekkerfunctie het maandag 3 januari weer zou doen. Het probleem kwam aan het licht op Nieuwjaarsdag, toen de wekker niet afging van gebruikers die eenmalig een andere wektijd hadden ingesteld, niet ongebruikelijk na het vieren van Oudjaar.

Vanochtend bleek de bug nog steeds niet verholpen. De wekker kon wel ingesteld worden, maar ging niet af. Op internet werd geklaagd door iPhone-bezitters uit Azië en Europa, waaronder Nederland. Mensen kwamen te laat op afspraken of misten hun vliegtuig. „Tijd om de ouderwetse wekkerradio weer van zolder te halen,” luidde een reactie op Twitter.

In 2010 waren er ook problemen met de iPhone van Apple. De wekker van de telefoon herkende de overgang naar zomertijd en wintertijd niet. Ook regende het klachten over de slechte ontvangst van het nieuwste model, de iPhone 4.

Ondanks de problemen blijft de smartphone van Apple populair. Volgens de meest recente cijfers van Apple werden er in het derde kwartaal van vorig jaar wereldwijd 14 miljoen iPhones verkocht. Vanochtend twitterde een Nederlandse vrouw: „Ik hou van mijn iPhone, maar hij heeft er wel voor gezorgd dat ik 2011 alweer lekker begon: verslapen!!!”