Waarschuwing voor gladheid op de weg en drukte in treinen

De kerstvakantie is weer voorbij maar dit heeft  in combinatie met plaatselijke gladheid vanochtend niet tot de verwachte zware spits geleid. ANWB en de Verkeersinformatiedienst (VID) waarschuwden voor verraderlijke gladheid in het hele land door bevriezing, die pas in de loop van de dag zal verdwijnen.

In het oosten van Noord-Brabant en in Limburg komt plaatselijk dichte mist voor. Rond acht uur stond er maar 35 kilometer file en dat is weinig voor een maandagochtend. Later op de ochtend zwakte het aantal filekilometers nog verder af. Bekijk hier een actueel overzicht van de files.

Normale dienstregeling met minder treinstellen
Op het spoor hervat de NS de normale dienstregeling. Wegens winterse omstandigheden was de afgelopen weken een aangepaste dienstregeling van kracht, waardoor op veel trajecten maar twee in plaats van vier treinen per uur reden.

De NS waarschuwt wel voor drukke treinen doordat de spoorwegmaatschappij nog steeds niet over genoeg treinstellen beschikt. De NS heeft een aantal maatregelen genomen om rijden buiten de spits om te stimuleren, waaronder het zoutkaartje.

    • Bart Hinke