Moulijn getroffen door herseninfarct

De legendarische Feyenoord-aanvaller Coen Moulijn is in de oudejaarsnacht getroffen door een herseninfarct. De voormalige linksbuiten is in het ziekenhuis opgenomen. De 73-jarige Moulijn is inmiddels weer goed aanspreekbaar, maar hij zou nog wel last hebben van uitvalverschijnselen. Ook is hij deels verlamd. Het is nog niet bekend hoe ernstig de situatie is.

Moulijn speelde in de jaren vijftig, zestig en zeventig voor Feyenoord. Hij won onder meer in 1970 de Europa Cup en de Wereldbeker. In totaal speelde de 38-voudig international 487 wedstrijden in dienst van Feyenoord.

Moulijn geldt als een van de populairste spelers die Feyenoord heeft gekend. De dribbels en de combinaties met vooral Frans Bouwmeester van de beste linksbuiten aller tijden van Feyenoord waren onnavolgbaar. In 2009 werd op het voorplein van de Kuip een standbeeld van ‘Coentje’ onthuld, ontworpen door Tom Waakop Reijers. Dat jaar verscheen ook een biografie over Moulijn.