Kort nieuws voorpagina

Topman ProRail Klerk vertrekt wegens ziekte

Rotterdam, 3 jan. President-directeur Bert Klerk van ProRail treedt per 1 februari af. Klerk (59) lijdt al enkele jaren aan lymfeklierkanker. De topman ontkent dat zijn terugtreden verband houdt met de recente problemen op het spoor als gevolg van het winterweer. Pagina 11

Protesten na aanslagen Egypte

Kairo, 3 jan. De bloedige aanslag op een kerk in de Egyptische havenstad Alexandrië in de oudejaarsnacht heeft in het weekeinde geleid tot protesten van koptische christenen tegen de gebrekkige beveiliging. Bij de aanslag vielen 21 doden. Pagina Drie

Morgen gespleten zonsopkomst

Rotterdam, 3 jan. De zonsopkomst van morgen is bijzonder. Wie vrij uitzicht heeft op de zuidoostelijke horizon kan de zon rond 8.50 uur in twee delen zien opkomen. Dat komt door een gedeeltelijke zonsverduistering.Pagina 5

Doden bij ongeluk met Toepolev

Moskou, 3 jan. Op de startbaan van het vliegveld van het West-Siberische oliestadje Soergoet is op Nieuwjaarsdag een Toepolev in brand gevlogen. Van de 134 inzittenden kwamen er drie om het leven. Er vielen drieënveertig gewonden. Pagina Drie

Waarde Facebook geschat op 50 mld

Rotterdam, 3 jan. De sociale netwerksite Facebook is door de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs gewaardeerd op 50 miljard dollar, zo schrijft The New York Times vandaag. Pagina 11

Wekker van iPhone faalt opnieuw

Amsterdam, 3 jan. Voor de derde dag op rij deed de wekker van de smartphone van Apple het vanochtend niet, waardoor iPhone-gebruikers wereldwijd zich op de eerste werkdag van het jaar hebben verslapen. Pagina Drie

Auteur Hanna Kraan overleden

Rotterdam, 3 jan. Kinderboekenschrijfster Hanna Kraan is op 64-jarige leeftijd overleden. Zij werd bekend door haar Verhalen van de Boze Heks.Pagina 13