Kort nieuws Sport

Manchester City voegt zich naast Manchester United

Rotterdam, 3 jan. ManchesterCity heeft zich weer naast Manchester United gevoegd aan kop van de Premier League. De Citizens behaalden thuis een bescheiden 1-0 overwinning op Blackpool. Ook Tottenham Hotspur begon het nieuwe jaar met een overwinning. Een goal van Gareth Bale, die raak kopte uit een vrije trap van Rafael van der Vaart, bleek voldoende om Fulham met 1-0 te verslaan. Chelsea, nummer vijf op de ranglijst, speelde na een spectaculaire slotfase gelijk tegen Aston Villa: 3-3. In de Spaanse competitie had FC Barcelona gisteren de handen vol aan Levante: 2-1. Pas na rust wist de koploper in het eigen Camp Nou het verschil te maken. Juan Mata behoedde Valencia gisteren voor puntverlies. De nummer vier van de Spaanse competitie was in eigen huis met 2-1 nummer vijf Espanyol de baas. (Novum)

Blatter: werkgroep tegen corruptie

Rotterdam, 3 jan. Sepp Blatter wil een werkgroep instellen om de corruptieproblemen binnen de wereldvoetbalbond FIFA te onderzoeken. Dat zegt de FIFA-baas tegen de Zwitserse krant SonntagsZeitung. „Begin juni zal ik op het FIFA-congres voorstellen om die werkgroep op te richten”, aldus Blatter. „Ik wil er absoluut zeker van zijn dat er geen corruptie is binnen de FIFA.” De voorzitter wil een werkgroep met grote namen uit de sport, economie, cultuur en politiek. De FIFA kreeg rond de toewijzing van de WK’s van 2018 en 2022 veel kritiek, nadat een Engelse krant had aangetoond dat twee leden van de bond hun stem wilden verkopen. De leden werden daarop door de bond geschorst. (Novum)

Rus, De Bakker in Brisbane onderuit

Rotterdam, 3 jan. Arantxa Rus is er niet in geslaagd het hoofdtoernooi van het WTA-toernooi in het Australische Brisbane te bereiken. In de laatste kwalificatieronde verloor ze met 6-2 en 6-4 van de Georgische Anna Tatishvili. Thiemo de Bakker is uitgeschakeld in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Brisbane. De Hagenaar ging gisteren in twee sets onderuit tegen Denis Istomin: 7-6 en 6-4. (Novum)

Schansspringen: Ammann zegeviert

Rotterdam, 3 jan. Simon Ammann heeft in Garmisch-Partenkirchen de tweede wedstrijd van het Vierschansentoernooi gewonnen. De Zwitserse schansspringer had genoeg aan een sprong van 131 meter en een puntentotaal van 142,1. Daarna maakten de slechte weersomstandigheden de tweede omloop onmogelijk. Achter olympisch kampioen Ammann legde de Rus Pavel Karellin (138,3 punten) verrassend beslag op de tweede plaats. Adam Malysz (138) uit Polen eindigde als derde. (Novum)

Schaatser Davis wint allroundtitel

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 3 jan. Shani Davis heeft met grote voorsprong de Amerikaanse schaatskampioenschappen allround in Salt Lake City gewonnen. Hij won de eerste drie afstanden (35,30 op de 500 meter, 6.25,03 op de 5.000 en 1.42,95 op de 1.500) en consolideerde op de tien kilometer (tweede in 13.28,92). „Dat was zijn beste race van dit seizoen”, zei coach Peter Mueller. „Hij kon een aflopend schema rijden.” Ruim twee punten achter Davis eindigden Trevor Marsicano (tweede) en Jonathan Kuck (derde).

Oud-wielrenner Impanis overleden

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 3 jan. De Belgische oud-renner Raymond Impanis (85) is eind vorige week overleden. Bakkerszoon Impanis, bijgenaamd ‘het bakkertje van Berg’, won in de jaren vijftig onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. In die laatste koers deelt hij het recordaantal deelnames (zestien) met Servais Knaven.