Kort nieuws economie

Arcelor verhoogt bod op mijnbedrijf

Luxemburg/Toronto, 3 jan. ArcelorMittal heeft vlak voor de jaarwisseling een slag geslagen in de overnamestrijd rond het Canadese mijnbouwbedrijf Baffinland Iron Mines Corp. Het bestuur van Baffinland heeft vrijdag zijn voorkeur uitgesproken voor het verhoogde bod van ArcelorMittal (1,40 Canadese dollar, ofwel 1,06 euro). Baffinland adviseerde de aandeelhouders om geen steun te geven aan het tegenbod van Nunavut Iron Ore, een overnamevehikel. (Novum)

Nieuwe piek vastgoedprijzen Singapore

Singapore, 3 jan. Huizenprijzen in Singapore hebben eind 2010 een nieuw record bereikt, nadat de economie van de Aziatische stadsstaat vorig jaar 15 procent groeide. Dat meldt de Singaporese autoriteit voor stedelijke vernieuwing vandaag. Prijzen van woningen stegen in 2010 met 18 procent. (AP)

Verlenging termijn topman Volkswagen

Berlijn, 3 jan. Het termijn van de bestuursvoorzitter van Volkswagen, Martin Winterkorn, is verlengd tot eind 2016. Dat heeft de Duitse autofabrikant gisteren bekendgemaakt. Het contract van Winterkorn zou eind dit jaar aflopen. De voltallige raad van toezicht van Volkswagen steunde de contractverlenging. Winterkorn werkt aan de voorgenomen fusie met Porsche. (AP)

Verbod windmolenpark in zee terecht

rotterdam, 3 jan. Eneco heeft terecht geen vergunning gekregen om 238 windmolens in de Noordzee te bouwen. Dit oordeelt de rechtbank in Rotterdam in een maandag gepubliceerd vonnis. Hoewel het ministerie van Infrastructuur en Milieu de weigering echter niet helemaal goed heeft onderbouwd mag de bouw niet doorgaan. (Novum)