In beeld: leger Zuid-Korea oefent in de sneeuw

Zuid-Koreaanse soldaten oefenen op 3 januari ten zuiden van Seoul in een militair complex bij Nonsan (FOTO: REUTERS / Yang Yeong-suk / Yonhap)

Ook in het nieuwe jaar oefent het Zuid-Koreaanse leger weer bij de grens met Noord-Korea. De spanningen tussen de twee landen liepen aan het eind van vorig jaar hoog op nadat Pyongyang het vuur opende op een Zuid-Koreaans eiland.

De militaire oefeningen van het Zuid-Koreaanse leger moeten aan Pyongyang duidelijk maken dat Seoul bij een volgende provocatie hard terug slaat. Vandaag oefent het Zuid-Koreaanse leger dichtbij de gedemilitariseerde zone die tussen de twee landen ligt. Vorige week deden Zuid-Koreaanse kinderen ook al mee aan een militair winterkamp.

FOTO Yonhap / AP / Lee Hae-yrong

FOTO: Yonhap / Reuters / Lee Hae-Ryong

FOTO: Yonhap / AP / Lee Hae-yrong

FOTO: AFP / YONHAP

    • Hans Klis