Gospel die je aanvliegt met een stevige beet

None

cd gospel

Rev. Johnny L. Jones, The Hurricane That Hit Atlanta ****

Wie altijd al heeft willen weten hoe dat nou zit met grote namen uit de rock-’n-roll en soul die begonnen zijn als zangers in kerken moet deze uitgave beluisteren. De bijnaam ‘Hurricane’ van eerwaarde Johnny L. Jones uit Alabama is niet uit de lucht komen vallen. De twee schijven bevatten opnamen van diensten die hij sinds 1957 maakte voor zijn uitzendingen op een lokaal radiostation. Deze gospel vliegt je aan, met een bepaald stevige beet. De muziek toont nog maar eens aan hoe dun de scheidslijn is tussen spirituele en fysieke extase. Jones heeft zijn ziel op de tong liggen. Zijn gemeente zingt en schreeuwt in antwoord op al zijn vermaningen. Elektronisch orgel, gitaar en drums bouwen een onmiskenbaar rockfundament. De ongepolijste geluidskwaliteit benadrukt de urgentie van zijn boodschap. Om je eraan te herinneren dat Jezus niet voor niets is geboren.

René van Peer

    • René van Peer