Fijn dat het werkt!

Wat een prachtig bericht dat het Erasmus MC onderzoek heeft gedaan naar het keren van stuitbaby’s op een indirecte manier. Mooi dat er 10 miljoen euro mee bespaard kan worden. Nog mooier dat heel veel moeders en baby’s handmatig draaien en een keizersnede niet nodig hebben. Dat het kan door een acupunctuurpunt specifiek te bewerken via de Moxa- therapie heeft Ineke van den Berg bewezen. U zult begrijpen dat het niet gaat om het opwarmen van de kleine teen. Ook met de reflexzonetherapie wordt dat acupunctuurpunt gestimuleerd met veel goede resultaten: baby’s die netjes met het hoofdje naar beneden gaan liggen. Fijn dat u er in nrc.next aandacht aan besteedt. Dat het artikel door de Vereniging tegen de Kwakzalverij geschreven is, is jammer.

Mieke van Winden

Reflexzonetherapeut, Reeuwijk

    • Mieke van Winden