En dit gebeurde er nog in het weekend

Elf Voorburgers zijn gisteren ter controle naar een ziekenhuis gebracht, nadat in twee woningen een verhoogde concentratie koolmonoxide was aangetroffen. Dat meldde de brandweer. Vijf mensen in één woning werden naar het ziekenhuis gebracht. Ook zes aanwezigen in de woning ernaast, onder wie een baby, werden in een ziekenhuis opgenomen. Volgens de brandweer was een niet goed functionerende cv-ketel de oorzaak van de verhoogde concentratie koolmonoxide. (Novum)

Tien mensen werden gisteravond in een woning in Amsterdam onwel door zuurstofgebrek. Aanvankelijk dacht de brandweer dat sprake was van koolmonoxidevergiftiging, maar uiteindelijk bleek het toch te gaan om zuurstofgebrek. De brandweer vermoedt dat de mensen onwel werden doordat het erg warm was in de woning en doordat er niet werd geventileerd. (Novum)

Op Curaçao zijn zaterdag twee Nederlandse militairen opgepakt die een speedboot zouden hebben gestolen. Dat maakte de marechaussee gisteren bekend. Vermoedelijk hebben de twee militairen, van 19 en 30 jaar, een tocht met de boot gemaakt. Bij terugkeer bleek het vaartuig beschadigd. De marechaussee stelt een onderzoek in naar het incident. (Novum)