Duitsers roepen Iran op journalisten vrij te laten

Honderd Duitse politici, zakenlui en sporters doen dit in een oproep van vijftien pagina’s in de krant van de journalisten, Bild am Sonntag.

Een van de ondertekenaars is de minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle. Hij zette zijn ondertekening kracht bij door te melden dat de twee journalisten „zo snel mogelijk moeten worden vrijgelaten en naar Duitsland terugkeren”. Andere ministers schaarden zich achter hem.

De twee journalisten van Bild am Sonntag werden in oktober gearresteerd tijdens een interview met de zoon van Sakineh Mohammadi Ashtiani. De twee hadden volgens Iran geen vergunning om in het land te werken. Ashtiani is een vrouw die ter dood is veroordeeld wegens overspel. Haar straf veroorzaakte wereldwijde veroordeling. Bekende sporters onder de ondertekenaars zijn Michael Schumacher, Philipp Lahm, Boris Becker en Franz Beckenbauer. (NRC)