Doden in India door winterweer

De extreme winter heeft in India meer dan twintig levens geëist, zo meldt de BBC. Vooral hoofdstad Delhi is getroffen door de kou en dikke mist, waar ook delen van Pakistan mee te kampen hebben.

In Delhi daalde de temperatuur dit weekend tot bijna -8 C, terwijl bijna niemand verwarming heeft. Ook in de noordelijke provincie Kashmir kampt men met extreme kou, waar het gisteren 23,6C onder nul werd. De snelweg die de regio met de rest van het land verbindt is afgesloten wegens hevige sneeuwval.

Veel daklozen in Indiase steden verzamelen zich rond vuren op straat om zo warm te blijven. De nachtopvangcentra in Delhi zijn overvol. In Uttar Pradesh zijn zeker vijf mensen, waaronder een 70-jarige man en een 2-jarige jongen, omgekomen door de kou.

    • Peter van der Ploeg