3 redenen om tv te kijken

None

1 nieuwe serie

Walhalla

Ned.3, 20.25-21.20u.

Nieuwe serie over de markante stamgasten van de kroeg Walhalla op de Amsterdamse Wallen. Manus heeft nog steeds een zwak voor zijn oude kleuterjuf. Vanavond zien de stamgasten hoe Manus nog steeds opkijkt tegen zijn oude kleuterjuf. Mark vindt ondanks waarschuwingen van ervaringsdeskundige Blauwe Nel een baantje in een seksshow. De andere stamgasten maken daar meteen een bedrijfsuitje van. Met o.a. Eva van der Gucht als uitbaatster Robin en met Johnny de Mol en Bridget Maasland.

2 007

Casino Royale

SBS6, 20.30-23.25u.

Daniel Craig (1968) is de zesde acteur die 007 gestalte mag geven, ruiger én gevoeliger dan ooit tevoren. De technische snufjes ontbreken dit keer: er wordt te voet achtervolgd en met de blote vuist gemoord. Regisseur Campbell laat de nieuwe Bond schitteren op vertrouwde exotische locaties. Ook op opvallend: James Bond wordt voor het eerst verliefd. Op een femme fatale, Vesper Lynd (een rol van Eva Green), dat dan weer wel. (Martin Campbell, 2006)

3 film

Mr. Magorium’s Wonder Emporium

RTL8, 20.30-22.00u.

Meneer Magorium, de 243-jarige excentrieke uitbater van een magische speelgoedwinkel waarin het speelgoed een eigen leven leidt, vindt het welletjes. Magorium (Dustin Hoffman) hoopt dat de jonge verkoopster Molly (Natalie Portman) die al jaren in de winkel werkt zijn opvolger wil worden. De debuutfilm van Zach Helm draait om het hebben van geloof in jezelf en magie. Geloof in jezelf is er volop, maar aan magie ontbreekt het nogal in de film. (Zach Helm, 2007)