Langs de spits in Moskou

Robert, the owner of a bar, removed with a knife of the window the banner reading: 'Smoking is Allowed' at his bar in Pamplona, Spain, Sunday, Jan.2, 2011. Spain, a country famed for its smoke-filled bars, corner cafes and restaurants, is poised to enact a tough new anti-smoking law eliminating its status as Western Europe's last country where lighting up in indoor public places is allowed until today on January 2. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Robert, the owner of a bar, removed with a knife of the window the banner reading: 'Smoking is Allowed' at his bar in Pamplona, Spain, Sunday, Jan.2, 2011. Spain, a country famed for its smoke-filled bars, corner cafes and restaurants, is poised to enact a tough new anti-smoking law eliminating its status as Western Europe's last country where lighting up in indoor public places is allowed until today on January 2. (AP Photo/Alvaro Barrientos)

Het verkeer in Moskou is al even lastig te doorkruisen als een maandagochtendspits op de Nederlandse snelwegen. Een Rus met een snelle motor en een doodswens trekt zich er weinig van aan.

Op hoge snelheid - we kunnen alleen maar gokken hoe hard hij gaat - zigzagt hij langs de files en tart de wachtende automobilisten af en toe met een wheelie. Het is niet bekend of hij ook de flitsers heeft weten te vermijden.

    • Peter van der Ploeg