Detroit na een enorme ramp

Wie niet beter zou weten, zou bij het zien van de fotoserie ‘Detroit in Ruins‘ denken dat de Amerikaanse stad Detroit volledig verlaten is na een enorme, verwoestende ramp.

The Guardian heeft een fotoserie online gezet van fotografen Yves Marchand en Romain Meffre. De twee vonden tal van vervallen grandeur in Detroit en, zo lijkt het, in de haast verlaten plekken in de stad.

“Vaak kwamen we een verlaten art deco-gebouw binnen met ooit prachtige kroonluchters, versierde pilaren en prachtige fresco’s, en alles was vervallen en bedekt met stof,” zegt Marchand tegen The Guardian. “Detroit is een verlaten wereld waar de grootsheid van het verleden overal uit blijkt.”

Lees hier het hele verhaal over het ontstaan van de fotoserie en het boek waar de foto’s uitkomen.