Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

Waarom Star Wars: Revenge of the Sith slecht is in ‘maar’ 110 minuten

Vorig jaar verwierf de 31-jarige Mike Stoklasa van Red Letter Media faam op internet met zijn uitgebreide en bijna absurdistische recensies van science fiction films onder het pseudoniem ‘Mr Plinkett’.

Het begon allemaal met zijn zeventig minuten lange cynische analyse van de eerste film uit de nieuwe Star Wars-trilogie ‘The Phantom Menace‘. Met een vlijmscherpe en azijnzure tong ontleedt Stoklasa de film scène voor scène. Daarna waren Avatar en Star Trek aan de beurt.

Nu is zijn nieuwste recensie uit. Hierin pakt Stoklasa in honderdtien minuten de derde Star Wars-film ‘The Revenge of the Sith’ aan. Daarmee is zijn recensie maar een half uur korter dan de film zelf.

Bekijk hieronder het nieuwste cinematografisch hoogstandje van Stoklasa in drie delen:

Deel 1

Deel 2

Deel 3