Loos alarm: “onbekend” vliegtuig rond Capitool geïdentificeerd

Het “onbekende vliegtuig” dat rond acht uur vanavond werd gesignaleerd binnen het beschermde luchtruim rond het Capitool in Washington is geïdentificeerd. Volgens persbureau AP gaat het om een commercieel passagiersvliegtuig van Piedmont Airlines Flight dat korte tijd het radiocontact met de luchtverkeersleiding verloor. Het toestel is inmiddels geland op zijn bestemming: Washington’s Reagan Airport.

De signalering van het vliegtuig leidde tot paniek rond het Capitool, het gebouw waar het Amerikaanse Congres zetelt. De politie begon aan de evacuatie van honderden mensen die zich in of rondom het Capitool bevonden. Ook bracht het North American Aerospace Defense Commandwerden direct gevechtsvliegtuigen in gereedheid om in te kunnen grijpen.

    • Pim van den Dool