21 doden bij explosie Egyptische kerk

In de Egyptische stad Alexandrië vielen ten minste zeven doden toen een autobom ontplofte bij een Koptische kerk. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken raakten er ook 24 mensen gewond. Bijna duizend mensen bezochten de nieuwjaarsdienst. De bom ging af toen zij de kerk verlieten.

De ontplofte auto voor de Koptische kerk in Alexandrië, Egypte (FOTO: AP)

Het dodental bij de aanslag op Koptische christenen in de Egyptische stad Alexandrië is opgelopen tot 21.

Eerder meldden wij dat ten minste zeven vielen toen even na middernacht een autobom ontplofte bij een Koptische kerk. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken raakten er ook 24 mensen gewond. Bijna duizend mensen bezochten de nieuwjaarsdienst. De bom ging af toen zij de kerk verlieten.

http://www.youtube.com/watch?v=MslJxhQq3fI

Na de explosie gingen honderden christenen de straat op. Zij raakten slaags met de politie en bestormden een moskee. Hier bekogelden christenen en moslims elkaar met stenen.

Vooralsnog heeft niemand de aanslag opgeëist, maar de gouverneur van Alexandrië  Adel Labib vermoedt dat terreurorganisatie Al-Qaeda hierachter zit. Recentelijk dreigde de Iraakse tak van de organisatie met aanslagen op Koptische christenen in het land.

Spanningen tussen moslims en christenen
Het is nog onduidelijk of er aanwijzingen zijn voor de betrokkenheid van de terreurorganisatie. Spanningen tussen moslims en christenen leiden regelmatig tot geweldsuitbarstingen in het overwegend islamitische Egypte.