'Zanger' van Boney M. overleden

FILES - Picture taken on May 4, 2009 shows Bobby Farrell, singer and dancer with 1970's disco group Boney M, performing during a tv show in Huerth near Cologne, western Germany. Farrell died early December 30, 2010 in a hotel room in Saint Petersburg, where he had been performing, city officials said. He was 61. AFP PHOTO JOERG CARSTENSEN GERMANY OUT
FILES - Picture taken on May 4, 2009 shows Bobby Farrell, singer and dancer with 1970's disco group Boney M, performing during a tv show in Huerth near Cologne, western Germany. Farrell died early December 30, 2010 in a hotel room in Saint Petersburg, where he had been performing, city officials said. He was 61. AFP PHOTO JOERG CARSTENSEN GERMANY OUT AFP

Zelf mocht hij niet zingen op de platen van de groep Boney M., die vooral in de jaren zeventig bij miljoenen werden verkocht. Maar toch werd Bobby Farrell, de dunne danser met afrokapsel, door iedereen beschouwd als de zanger van de groep. Gisteren is hij op 61-jarige leeftijd overleden, op een hotelkamer in Sint Petersburg. Waaraan Farrell is overleden is nog niet bekend. De Arubaan werd in 1974 door de Duitse producer Frank Farian ontdekt als blikvanger voor Boney M., de Caraïbisch ogende band waarmee de discorage bekwaam werd uitgemolken. De liedjes werden door Farian zelf ingezongen, tijdens optredens mocht Farrell alleen dansen en playbacken. Na de opheffing van de groep bleek alleen Farian er rijk van geworden. Farrell vestigde zich in Amsterdam en speelde in 2005 in een reclame voor verzekeraar Ohra dat hij was geëindigd als attractie voor bejaarden. De werkelijkheid was niet veel rooskleuriger. (NRC)