Wat een jaar voor Howard Webb

Scheidsrechter Howard Webb wordt decoreerd om zijn verdiensten dit jaar, die er inderdaad niet om liegen. De Brit floot zowel de Champions League-finale als de WK-finale, het hoogste van het hoogste. Nu treedt hij toe tot de Orde van het Britse Rijk (MBE). Betekent dat hij zich nu ‘Sir’ mag laten noemen? Nee, dat is nog een paar rangen hoger (wiki).

Critici zullen aanvoeren dat er onvoldoende is gekeken naar zijn prestaties op het veld. Waren 15 gele kaarten (1 rode) nu echt nodig om de WK-finale in goede banen te leiden? Uitgerekend de meest evidente overtreding, de karatetrap van Nigel de Jong op de borst van Xabi Alonso, bestrafte hij dan weer niet zwaar genoeg. Enfin, de rest is geschiedenis. Zelf heeft hij zijn optreden altijd verdedigd, en hij zou er niets aan hebben willen veranderen. Behalve dan het adequaat bestraffen van die karatetrap.