Waarom ‘Eduardo Cullen’ vanmorgen trending is op Twitter

Vampier Edward Cullen in ‘Twilight’ (2008) (FOTO: Independent Films)

Elke ochtend kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic, een van de onderwerpen waar (vooral in de Verenigde Staten) het meest over wordt gesproken op Twitter. Vandaag wordt er veel getwitterd over ‘Eduardo Cullen’, de Braziliaanse naam voor de hoofdpersoon uit de ‘Twilight‘ filmreeks.

De Amerikaanse acteur Robbert Pattison speelt in de drie Twilight-films de zwoele en broedende vampier Edward Cullen die verliefd wordt op de menselijke Bella. De Twilight-boekenreeks waarop de films gebaseerd zijn, werd geschreven door Stephanie Meyer. Bijzonder detail in de films en boeken van Twilight: vampiers vergaan niet tot stof wanneer ze met zonlicht in aanraking komen, maar ze schitteren als diamanten. Bekijk hier de trailer van Twilight:

http://www.youtube.com/watch?v=S2T7d8j6I5I

In de Braziliaanse nagesynchroniseerde versie die op 29 december werd uitgezonden op de Braziliaanse televisie is ‘Edward’ omgedoopt tot ‘Eduardo iets’ wat tot veel hilariteit leidt onder twitteraars: