Tornado’s eisen zes doden in Verenigde Staten

Verschillende tornado’s hebben vanavond minstens vijf levens geëist in de Verenigde Staten. Drie mensen kwamen om het leven in het kleine plaatsje Cincinnati in Arkansas, drie anderen vonden de dood in het zuiden van de staat Missouri. Dat meldt de Amerikaanse omroep MSNBC. In Missouri is de noodtoestand afgekondigd.

De slachtoffers uit Cincinnati zijn een ouder koppel dat in hun eigen huis werd verrast en een boer die zijn koeien aan het melken was. De tornado’s hebben volgens plaatselijke autoriteiten in diverse staten “veel gewonden” veroorzaakt en een aantal huizen beschadigd. Verschillende vluchten werden in verband met de windhozen geannuleerd of liepen vertraging op.

Delen van de staten Arkansas, Illinois, Indiana, Kentucky, Missouri en Tennessee krijgen mogelijk in de loop van de avond en nacht te maken met nieuwe tornado’s.

Bekijk hier beelden van MSNBC:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy