Taliban hard geraakt door nieuwe aanvallen coalitietroepen en Amerika

Een archieffoto van een Amerikaanse Predator, een drone. Foto AP / Kirsty Wigglesworth

De hoge Talibanleider Maulvi Gul Bahadur is vandaag in de Afghaanse provincie Kunduz gedood bij een aanval door Afghaanse en NAVO-militairen. In dezelfde regio kwamen door wederom een Amerikaanse drone-aanval acht volgelingen van Bahadur om het leven.

Volgens de NAVO was het doelwit een militant die wordt verdacht van het inzetten van bermbommen, bomvesten en luchtafweergeschut tegen Afghaanse en NAVO-militairen. Plaatselijke autoriteiten bevestigen dat het hier om Maulvi Gul Bahadur ging.

De drone-aanval op de leden van Bahadurs Taliban-sectie was er een in een serie van drie dagen met raketaanvallen. Vandaag werden vier raketten afgevuurd op een konvooi van militanten. De Amerikanen hebben met de bombardementen door onbemande vliegtuigen de afgelopen dagen de aanval ingezet op al-Qaida- en Talibanstrijders die Afghanistan via Pakistan proberen te ontvluchten.