Oudejaarsavond verloopt rustig in grote steden

Oudejaarsavond, Den Haag: de politie blust een containerbrand. Foto robk1964.

In Amsterdam, Rotterdam en Utrecht verloopt de oudejaarsavond rustig. Op containerbrandjes na zijn er bij de politie in de genoemde steden nog geen grote incidenten gemeld. Ook vanuit Culemborg, waar vorig jaar nog Marokkaanse en Molukse jongeren met elkaar in aanvaring kwamen, komen voorlopig geen berichten van ongeregeldheden.

Woordvoerders van de Amsterdamse en Utrechtse politie spreken tegenover persbureau Novum van een “gezellige drukte”. De politie waarschuwt echter dat we niet te vroeg moeten juichen. “Voorgaande jaren zag je vooral tussen middernacht en 02.00 uur een piek in incidenten. Dan staat iedereen buiten.”

De Rotterdamse politie spreekt van een “goed verloop” van de oudejaarsavond. “De containerbrandjes die er zijn, zijn vooral voor de brandweer. Voor agenten was er tot nu toe nog weinig actie”, aldus een politiewoordvoerder tegen Novum.

Voor updates tijdens de Oudejaarsnacht verwijzen wij u naar NUlive. De laatste foto’s zijn te vinden op NUfoto.