Opnieuw explosief gevonden in Dordrecht

Foto Reuters.

In Dordrecht is opnieuw een explosief gevonden bij de Milieudienst Zuid-Holland. Dat heeft de politie zojuist bevestigd, meldt RTV Rijnmond. Het gaat om een handgranaat die niet op scherp zou hebben gestaan.

Gisteren werd op hetzelfde adres op een parkeerterrein ook al een explosief gevonden, nadat via een sms een bommelding was gedaan. In het tekstbericht stond dat er twee handgranaten zouden liggen; slechts één explosief werd gevonden. Nadat vandaag verder is gezocht om het gebouw aan de Noordendijk werd voor de hoofdingang een tweede pakketje gevonden. RTV Rijnmond zegt dat het inderdaad om een handgranaat gaat.

Volgens de regionale zender zijn Dordtse ambtenaren van de dienst wel vaker doelwit van bedreigingen. Ze zouden in een strijd zijn verwikkel met huisjesmelkers die woonruimtes verhuren aan immigranten.

Radioverslag van RTV Rijnmond vanaf de Noordendijk.
31-12-2010 Tweede explosief in Dordrecht by rtvrijnmond