One11.nl: dagelijks portretten van inspirerende burgers

Een journalistiek nieuwjaarscadeau voor Nederland. Zo noemt Bas Mesters, Italië-correspondent voor NRC het nieuwe journalistieke project One11.nl vandaag in de Volkskrant. Om precies 1.11u vannacht gaat de site in de lucht.

Het project portretteert volgens Mesters mensen “die iets willen oplossen, die niet bij de pakken neerzitten, die de mouwen opstropen”. De NRC-correspondeert schrijft vanaf vannacht dagelijks samen met collegacorrespondenten van allerlei Nederlandse media over inspirerende burgers. In de Volkskrant legt hij het hoe en waarom van het project uit:

“Dagelijks melden wij journalisten al het leed in de wereld. Dit keer is de boodschap anders: mensen kunnen iets betekenen, mensen kunnen iets veranderen.”

Om 1.11u vind je op One11.nl elf verhalen over bijzondere personen. Vanaf morgen verschijnen er dagelijks nieuwe verhalen of filmpjes op de site.

Bekijk hier een video van de making-of van het project. Wachtwoord van de video is one11nl.