Nederland kan onbezorgd in de auto stappen richting Oud en Nieuw

Nederland kan met een gerust hart op pad om Oud en Nieuw te vieren: gladheid op de wegen ligt vanaf vanmiddag achter ons. De hevige ijzel die de Nederlandse wegen in het oosten sinds donderdag teistert, is ruim voor oudejaarsavond het land uit. De ANWB verwacht dat door de stijgende temperatuur de wegen vanaf het middaguur niet meer glad zijn.

Wie de jaarwisseling elders wil vieren, hoeft dus niet te vrezen voor onbegaanbare wegen. In de loop van de afgelopen nacht werden de wegen in Gelderland en Overijssel glad. In de vroege ochtend volgden het oosten van Noord-Brabant en Limburg.

Nevel en regen
Vuurwerkliefhebbers lopen tijdens de jaarwisseling wel de kans dat hun vuurpijlen verdwijnen in de nevel. Mist ligt vanavond als een deken over een groot deel van het land. Ook moeten mensen die op nieuwjaarsnacht naar buiten gaan rekening houden met een lokale motregenbui. De wind is volgens de meteorologen geen spelbreker bij het afsteken van vuurwerk.

Update 16.45u: Het KNMI heeft anderhalf uur geleden zijn waarschuwing voor extreem weer ingetrokken. Volgens de weerdienst is het gevaar van ijzel in heel Nederland geweken. Wel kan lokaal dichte mist het zicht op de weg belemmeren.