Martin Jol: 'Bij Ajax willen ze allemaal mee-eten uit de ruif'

Martin Jol had het zwaar met alle bemoeienissen bij Ajax. Dat zegt de coach in een interview dat hij drie dagen voor zijn vertrek uit Amsterdam had met Ajax Life, het officiële blad van de supportsvereniging.

„Of je nou Marco van Basten heet of Martin Jol, je moet altijd winnen. Als je dat niet doet, gaan mensen zich ermee bemoeien. Hoewel dat bij Ajax ook normaal is als je wel gewoon wint. Daar heb ik vanaf de eerste dag mee te maken gehad”, aldus Jol. In het eerste seizoen werd Jol na een inhaalrace nog bijna kampioen met Ajax en pakte de beker. Daarna ging het minder en nam de kritiek toe. Jol omschrijft dit als „schoppen tegen het mooie meisje Ajax”. „Dat is nergens zo erg als bij deze club. Totdat ze zelf mee mogen doen. En als ze niet mogen meedoen, beginnen ze weer van voren af aan. Ze willen allemaal mee-eten uit de ruif.” Jol vertrok begin december bij Ajax. (ANP)