Kort nieuws voorpagina

Veertien jaar cel voor ex-olietycoon Chodorkovski

Moskou, 31 dec. De Russische voormalige olietycoon Michail Chodorkovski en zijn zakenpartner Platon Lebedev zijn gisteren veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf. Volgens de rechter hebben zij aandeelhouders bedrogen. Chodorkovski en Lebedev spreken van een politiek proces. Omdat ze al acht jaar vastzitten, eindigt hun straf in oktober 2017. Drie

Aandelenbeurzen sluiten met verlies

Amsterdam, 31 dec. Op de voorlaatste handelsdag van het jaar zijn de belangrijkste aandelenbeurzen in Europa en de Verenigde Staten met een verlies gesloten. De Amsterdamse AEX sloot 0,6 procent lager op 356,36 punten. Pagina 19

NS: kortere treinen bij normaal schema

Rotterdam, 31 dec. De NS laat vanaf maandag de treinen weer volgens de normale dienstregeling rijden. Maar het zijn wel kortere treinen wegens defect materieel door de sneeuwperiode. Om de drukte in de spits te beperken is er na negen uur korting voor alle reizigers. Pagina 7

Gedichten van Vladimir Nabokov

Rotterdam, 31 dec. Eind 2011 verschijnt een honderdtal niet eerder gepubliceerde gedichten van Vladimir Nabokov, auteur van de destijds omstreden roman Lolita. Dat heeft diens zoon Dmitri laten weten. Pagina 10

Aanklacht tegen Keniaanse atleet

Nyahururu, 31 dec. De Keniaanse atleet Samuel Wanjiru, in 2008 winnaar van de olympische marathon, is aangeklaagd voor poging tot moord. Hij zou dronken zijn echtgenote en een bewaker hebben beschoten. Buren brachten het tweetal in veiligheid.