Kort nieuws Binnenland

Tweede verdachten zedenzaak A’dam blijven langer vast

Amsterdam, 31 dec. Twee verdachten in de grote misbruikzaak in Amsterdam blijven voorlopig nog vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in de hoofdstad gisteren besloten, zo liet een woordvoerder weten. De eerste verdachte is de 37-jarige Richard van O., de echtgenoot van hoofdverdachte Robert M. Hij blijft nog zeker zestig dagen vastzitten. De tweede verdachte is de 39-jarige Edwin R., die net als M. bij kinderdagverblijf Het Hofnarretje in Amsterdam werkte. Hij moet nog minimaal dertig dagen in voorlopige hechtenis blijven. De rechtbank besloot dat de twee langer moeten blijven vastzitten zodat meer onderzoek kan plaatsvinden. Justitie verdenkt Van O. van het bezit van kinderporno. R. zou seksuele handelingen met zichzelf hebben verricht voor een webcam tijdens chatsessies met minderjarigen. De politie is er nog steeds niet in geslaagd om alle zwaarbeveiligde bestanden op de computers van Robert M. te ontsluiten. (ANP)

Ontsnapte tbs’ers weer opgepakt

Amsterdam, 31 dec. De twee tbs’ers die deze week niet terugkeerden van verlof zijn gisteravond opgepakt. De mannen zaten in een hotel in Amsterdam, meldt een woordvoerder van het Landelijk Parket. Het tweetal had dinsdag terug moeten komen naar een psychiatrisch ziekenhuis in het Noord-Hollandse Heiloo, maar dit deden ze niet. Onderzoek van de politie leidde tot hun verblijfplaats in de hoofdstad. Onduidelijk is wat de twee gedaan hebben. (Novum)

Twee doden door gladheid noorden

Groningen, 31 dec. De gladheid in de noordelijke provincies heeft gisteren aan twee mensen het leven gekost. De politie liet weten dat een persoon om het leven kwam toen diens auto van de weg raakte en over de kop sloeg op de N33 bij het dorp Holwierde in de provincie Groningen. Een ander kwam om het leven in de Friese plaats Stroobos. Hij reed tegen een boom. (ANP)