Jaco Alberts

Nederland - Hooghalen- Kamp Westerbork 2008-2009 Het huis van de kampcommandant Albert Konrad Gemmeker, vlakbij de ingang van het kamp Westerbork. Eerst woonde hij er, met zijn secretaresse annex minnares. Na de oorlog kwam de uit Indi‘ afkomstige kolonel Speck OÕBreen er te wonen, met zijn vrouw en twee dochters. Een van die dochters is er altijd blijven wonen. Zij overleed in 2007. Het was een bijzondere vrouw, ze leefde een teruggetrokken bestaan. Het huis wacht op een nieuwe bestemming. Fotograaf Sake Elzinga bezocht 3 keer het inmiddels verlaten huis . De eerste keer in juni 2008 en de laatste keer in september 2009. De tand des tijd doet zijn werk, de natuur dringt zich naar binnen als ' nieuwe bewoner '. foto Sake Elzinga
Nederland - Hooghalen- Kamp Westerbork 2008-2009 Het huis van de kampcommandant Albert Konrad Gemmeker, vlakbij de ingang van het kamp Westerbork. Eerst woonde hij er, met zijn secretaresse annex minnares. Na de oorlog kwam de uit Indi‘ afkomstige kolonel Speck OÕBreen er te wonen, met zijn vrouw en twee dochters. Een van die dochters is er altijd blijven wonen. Zij overleed in 2007. Het was een bijzondere vrouw, ze leefde een teruggetrokken bestaan. Het huis wacht op een nieuwe bestemming. Fotograaf Sake Elzinga bezocht 3 keer het inmiddels verlaten huis . De eerste keer in juni 2008 en de laatste keer in september 2009. De tand des tijd doet zijn werk, de natuur dringt zich naar binnen als ' nieuwe bewoner '. foto Sake Elzinga