Azië viert begin nieuwe jaar met vuurwerk en ballonnen

Duizenden Japanners laten om twaalf uur 's nachts ballonnen los bij een tempel in Zodjoji.

Azië heeft het begin van 2011 uitbundig gevierd. In onder meer Australië, China en Japan gingen miljoenen mensen de straat op om het nieuwe jaar in te luiden. Grootse vuurwerkshows leverden mooie plaatjes op.

Vietnam vierde dit jaar voor het eerst nieuwjaar op 1 januari. Voorheen vierden de Vietnamezen nieuwjaar bij het begin van het maanjaar op 3 februari, meldt persbureau Novum. In hoofstad Hanoi begon 2011 met een indrukwekkende lichtshow:

In Taipei, de grootste stad van Taiwan, werd de jaarwisseling opgeleukt met een bijzondere vuurwerkshow: een draak van vuurwerk slingerde zich langs de hoogste wolkenkrabber van de stad omhoog:

In Zojoji, een zeshonderd jaar oude boeddhistische tempel in het centrum van de Japanse hoofstad Tokyo, lieten duizenden mensen ballonnen met nieuwjaarswensen los om precies twaalf uur:

Ook in Hong Kong leverde het vuurwerk mooie beelden op:

Australië luidde het jaar 2011 om twee uur vanmiddag al in. Bij de Harbour Bridge in Sydney verzamelden zich zo’n 1,5 miljoen mensen om van een spectaculaire vuurwerkshow te genieten: