Australië vergroot financiële steun aan slachtoffers watersnood

De straten in de stad Bundaberg in Australië zijn door hevige onderstromingen ondergelopen. Foto Reuters/Daniel Munoz)

De Australische overheid keert aan elke door de watersnood in Queensland getroffen volwassene 7500 euro uit. Premier Julia Gillard bezocht vandaag het ondergelopen gebied dat groter is dan Frankrijk en Duitsland samen. De totale schade van de overstroming loopt in de miljarden.

Het uitgestrekte gebied in het noordoosten van Australië kampt al dagen met zware overstromingen. Zo’n tweehonderdduizend mensen in 22 plaatsen worden door de watersnood getroffen. Behalve de 7500 euro per volwassene belooft Gillard voor elk kind 300 euro.

Queensland zelf heeft een noodfonds geopend van 750.000 euro. Gillard heeft toegezegd dit in elk geval te verdubbelen. Sommige ondergelopen stadjes blijven mogelijk nog meer dan een week onder water staan.


Grotere kaart weergeven