Afgelastingen nieuwjaarsduiken brengen record in gevaar

Door een reeks aan nieuwe afgelastingen is het zeer de vraag of morgen in Nederland een recordaantal nieuwjaarsduiken wordt georganiseerd. Van de 81 geplande duiken stonden er rond acht uur vanavond nog 64 op de planning. Vorig jaar werd een record gevestigd met de organisatie van 63 nieuwjaarsduiken.

De belangrijkste oorzaak van het afgelasten van veel duiken is de aanwezigheid van veel ijs op het water waar in gedoken moet worden. Een woordvoerder van Unox meldt aan persbureau Novum dat er nog meer duiken afgelast kunnen worden, hoewel de initiatiefnemers er alles aan doen om dat te voorkomen. “Sommige organisatoren zijn van plan zaterdagochtend nog wakken te gaan hakken”, aldus de woordvoerder tegen Novum.

In totaal werden vandaag zeventien duiken afgelast. In Huizen, Velserbroek, Nagele, Urk, Bunschoten, Midwolda, Kropswolde, Dedemsvaart, Wesepe, Doesburg, Borculo, Enspijk, Mill, Loon op Zand, Etten, Leeuwarden en Joure kunnen enthousiastelingen morgen niet het water in.