Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Advocaten Robert M. bestookt met dreigementen

Het advocatenkantoor Anker en Anker, dat hoofdverdachte Robert M. uit de Amsterdamse misbruikzaak verdedigt, ontvangt dagelijks grote hoeveelheden hatemail en telefonische dreigementen. Dat zegt een medewerker van het advocatenbureau vandaag tegen persbureau Novum. Het bureau maakte vorige week bekend de verdediging van Robert M. op zich te nemen.

De beslissing om M. bij te staan wordt zeker niet teruggedraaid, verzekert de medewerker. Anker en Anker weet nog niet weet of het aangifte gaat doen:

“We gaan het er volgende week over hebben, maar ik verwacht het niet. Als je in een glazen huis woont, moet je niet met stenen gaan gooien.”

Het advocatenbureau wil niet zeggen hoeveel dreigementen het ontvangen heeft en geeft ook geen details over de aard van de verwensingen. Volgens de medewerker wil Anker en Anker “geen olie op het vuur gooien”.

Het kantoor zegt te begrijpen dat het dreigmails en -telefoontjes ontvangt:

“Het zijn allemaal emoties. Zoiets is vaak eenmalig. Als mensen hun woede eenmaal kwijt zijn, houdt het wel op.”

Robert M. wordt verdacht van ernstige zedenmisdrijven met tientallen kinderen op twee Amsterdamse kinderdagverblijven.