130 kilo coke onderschept bij Arnhemse groenteboer

De baklava waaronder de coke verstopt zat. Foto Openbaar Ministerie.

De nationale recherche heeft gisteravond bij een groente- en fruitwinkel in Arnhem een lading cocaïne ter waarde van drie miljoen euro onderschept. De 130 kilo aan harddrugs zat verstopt onder een laag van de Turkse delicatesse baklava. De recherche greep in toen de coke in een zeecontainer werd afgeleverd bij de winkel. Vier mensen, onder wie de winkelier, werden opgepakt.

De baklava zat volgens het Openbaar Ministerie in plastic bakken verpakt. De recherche was over het drugstransport getipt door Turkse collega’s. De container was toen nog met een klein containerschip onderweg naar Antwerpen, vermoedelijk vanuit Iran.

De 45-jarige eigenaar van de eenmanszaak werd door een arrestatieteam ingerekend. Ook twee mannen van 36 en 39 jaar en een vrouw van 41 jaar werden aangehouden. Bij doorzoeking van de zaak en een woning in Arnhem werden een computer, mobiele telefoons en 1700 euro contant geld in beslag genomen.