Waarom ‘Tucker Carlson’ vanochtend trending is op Twitter

Elke dag kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, een van de onderwerpen waar het meest over wordt gesproken op Twitter. Vandaag wordt er veel getwitterd over ‘Tucker Carlson’.

De conservatieve presentator/talking-head Tucker Carlson is een ‘soort van’ Amerikaanse Jort Kelder. Gisteren zei hij on air dat de American footballster Michael Vick “geëxecuteerd had moeten worden”.

http://www.youtube.com/watch?v=PKerlVGM-nk

Vick heeft een celstraf uitgezeten voor het organiseren van hondengevechten, maar is inmiddels alweer bezig aan een glansrijk vervolg van zijn carrière. Carlson ergert zich aan de rehabilitatie van de quarterback, die zelfs in aanmerking komt voor de prijs voor meest waardevolle speler van het voorbije seizoen. Hij leidde zijn club de Philadelphia Eagles naar de play-offs.

Carlson reageerde op Obama’s lovende woorden voor de clubleiding van de Eagles. Via een Witte Huis-woordvoerder had de president laten weten de club te hebben bedankt voor het bieden van een tweede kans.

Tucker Carlson deed zijn uitspraak gisteren overigens zonder zijn trademark vlinderdas (zie dit fragment op minuut 6.35 bijvoorbeeld).