Volleybalbondscoach Blangé stopt per direct

Peter Blangé (46) is per direct gestopt als bondscoach van de nationale mannenvolleybalploeg. Hij had tot en met de Olympische Spelen van Londen in 2012 een contract met de volleybalbond Nevobo.

Het vertrek van Blangé markeert het einde van een succesperiode van het Nederlandse m annenvolleybal, met de olympische titel in 1996 als hoogtepunt. Nadat Nederland in 1997 nog Europees kampioen was geworden, werden de prestaties stilaan slechter. De ploeg plaatste zich de laatste twee jaar zelfs niet meer voor Europese en wereldkampioenschappen. Bovendien is er op korte termijn geen verbetering te verwachten, omdat de Nevobo door geldgebrek afzag van inschrijving voor de World League en jeugdteams niet meer kan inschrijven voor kwalificatietoernooien voor EK’s en WK’s.

Hoewel Blangé met de bond heeft afgesproken niet inhoudelijk op de breuk in te gaan, laat hij in een reactie duidelijk merken dat het niet zijn keus was. „Ik ben zeer teleurgesteld dat ik niet kan doorgaan tot en met ‘Londen’. Ik ben geen wegloper en zag nog wel perspectief. Ik had mijn werk graag afgemaakt. Dat leek aanvankelijk ook te kunnen, maar uiteindelijk was er een aantal punten waarover de bond en ik geen overeenstemming konden bereiken. Dan houdt het op.” (NRC)