vandaag

In het nieuws:

De rechtbank in Tel Aviv spreekt vandaag het vonnis uit tegen Moshe Katsav. De oud-president van Israël wordt onder andere verdacht van verkrachting, fraude en seksuele intimidatie. De rechtszaak vond deze week achter gesloten deuren plaats. De uitspraak zal vandaag wel voor publiek toegankelijk zijn.

De Soedanese president Omar al-Bashir trekt de stekker uit de vredesonderhandelingen met rebellen uit Darfur als er vandaag in Qatar geen akkoord wordt bereikt. De Arabische Unie hoopte, na twee jaar onderhandelen in Doha, nog dit jaar tot een oplossing te komen in het bloedige conflict. Maar de de vredesgesprekken werden deze week verstoord door nieuwe gevechten tussen het Soedanese leger en Afrikaanse rebellen uit de Westelijke regio van het land. Al-Bashir heeft aangekondigd het conflict in eigen land op te zullen lossen, als de rebellen vandaag weigeren het vredesakkoord te ondertekenen.