IJzelwaarschuwing geldt nu ook voor Gelderland

Het KNMI heeft de eerder vanavond uitgegeven waarschuwing voor extreem weer uitgebreid naar de provincie Gelderland. Eerder waarschuwde de weerdienst al voor “verraderlijke” gladheid door ijzel in de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel.

Vooral in het noordoosten en oosten van de genoemde provincies is het erg glad op de grote wegen. Lokale wegen zijn glad door bevriezing of sneeuwresten. Later vanavond en vannacht is er ook in het zuidoosten van de vier provincies kans op ijzel. Het KNMI waarschuwt in het noorden en zuiden van de provincies ook voor dichte mist.

In Groningen zijn vanmiddag al een groot aantal aanrijdingen geweest door de gladheid op de wegen. Daarbij zijn twee doden en een onduidelijk aantal gewonden gevallen. Dat liet de politie weten. Het eerste slachtoffer kwam om het leven toen zijn auto van de weg raakte en over de kop sloeg. Slachtoffer nummer twee reed in de Friese plaats Stroobos tegen een boom.

De politie heeft uit voorzorg de A7 tussen Hoogezand en Bad Nieuweschans in beide richtingen afgesloten.