Protesten tegen militair ingrijpen in Ivoorkust

Abidjan. "Sarlozy, de jaren negentig zijn voorbij. Jullie zijn in Ivoorkust niet meer aan de macht." Met die leus demonstreren aanhangers van Laurent Gbagbo tegen de interventie van buitenlandse troepen in Ivoorkust. West-Afrikaanse buurlanden dreigen met militair ingrijpen om een einde te maken aan de politieke impasse die ontstond nadat oud-president Gbagbo zijn verkiezingsnederlaag weigerde te erkennen. Analisten betwijfelen of militaire interventie verstandig is. Foto AFP Laurent Gbagbo's radical "Young Patriots" gesture on December 29, 2010 in Abidjan before their leader Charles Blé Goudé arrives for a meeting. Alassane Ouattara has been recognised as Ivory Coast's elected president by the international community but he is besieged in Abidjan's Golf Hotel, protected by UN peacekeepers and former rebel fighters. Placard translates as 'Sarkozy, the 90s are finished, you no longer have power over the Ivory Coast' AFP PHOTO/ SIA KAMBOU
Abidjan. "Sarlozy, de jaren negentig zijn voorbij. Jullie zijn in Ivoorkust niet meer aan de macht." Met die leus demonstreren aanhangers van Laurent Gbagbo tegen de interventie van buitenlandse troepen in Ivoorkust. West-Afrikaanse buurlanden dreigen met militair ingrijpen om een einde te maken aan de politieke impasse die ontstond nadat oud-president Gbagbo zijn verkiezingsnederlaag weigerde te erkennen. Analisten betwijfelen of militaire interventie verstandig is. Foto AFP Laurent Gbagbo's radical "Young Patriots" gesture on December 29, 2010 in Abidjan before their leader Charles Blé Goudé arrives for a meeting. Alassane Ouattara has been recognised as Ivory Coast's elected president by the international community but he is besieged in Abidjan's Golf Hotel, protected by UN peacekeepers and former rebel fighters. Placard translates as 'Sarkozy, the 90s are finished, you no longer have power over the Ivory Coast' AFP PHOTO/ SIA KAMBOU AFP