op nrcnext.nl

Wisselen we nou wel of niet?

De Volkskrant schreef gisteren dat een recordaantal Nederlanders rond de jaarwisseling van zorgverzekeraar zal wisselen. nrc.next meldde, ook gisteren, dat het aantal wisselingen dit jaar ongeveer gelijk zal blijven ten opzichte van vorige jaren. De Volkskrant baseert zich op de voorspelling van een vergelijkingssite, die een toename constateerde van het aantal mensen dat informatie over verzekeringen opvroeg.

„Shaky” noemt NRC-redacteur Menno Tamminga dit. Want mensen die informatie opvragen zijn niet automatisch mensen die daadwerkelijk van verzekering zullen wisselen.

Een stijging ligt volgens Tamminga niet voor de hand, want veel mensen hebben vrede met de korting die ze via de collectieve verzekering van hun werkgever ontvangen. Wie heeft er gelijk? Oordeel zelf en discussieer mee op nrcnext.nl