Ondertussen in het vlooiencircus

Hugh Hefner (84), de oprichter van het Amerikaanse blootblad Playboy, heeft Kerst aangegrepen om zich te verloven met een model uit zijn blad, de playmate Crystal Harris (23). Hij twitterde dat hij haar als kerstgeschenk een ring heeft gegeven, en dat die ring een verlovingsring is. Het wordt het derde huwelijk van Hefner.

De advocaten van de dokter die ervan verdacht wordt popzanger Michael Jackson een fatale dosis propofol te hebben voorgeschreven, dokter Conrad Murray, overwegen volgende week als verdediging aan te voeren dat de popster zelfmoord heeft gepleegd. Jackson stierf in juni 2009 aan een overdosis van het middel. Ondertussen zijn de erven van Jackson in het geweer gekomen tegen de plannen van een Amerikaanse omroep om de lijkschouwing van Michael Jackson na te spelen voor een documentaire, omdat dat zou getuigen van „schokkend slechte smaak”.

Filmster Scarlett Johansson gaat scheiden van acteur Ryan Reynolds. Dat blijkt uit onlangs ingediende officiële scheidingspapieren bij de rechtbank in Los Angeles. Johansson (26) en Reynolds (34) trouwden in september 2008.

De première van een Amerikaanse musical over de stripheld met de kwaliteiten van een spin, Spiderman: Turn Off the Dark, was al door tegenslagen herhaaldelijk uitgesteld. Nu is bekend geworden dat een van de hoofdrolspelers, Natalie Mendoza, zich wil terugtrekken. De musical zou volgens haar fysiek te veeleisend zijn; ze kreeg tijdens de repetities een hersenschudding. De Spiderman-musical is een project van de maakster van de musical The Lion King, Julie Taymor, en U2-bandleden Bono, de zanger, en The Edge, de gitarist. Er zitten veel stunts in de musical die 65 miljoen dollar kost; met name de trucs om Spinneman Peter Parker gespeeld door Reeve Carney aan spinnewebdraden te laten zweven zorgen voor problemen.

Niet alleen Elton John en zijn partner kregen een Kerstbaby (een zoontje via een draagmoeder); ook zangeres Alanis Morissette en haar man rapper Mario ‘Souleye’ Treadway hebben een zoontje tijdens Kerst gekregen. Moeder en kind maken het wel, liet de zangeres persbureau Reuters weten.