Olympisch marathonkampioen aangeklaagd voor poging tot moord

Wanjiru viert zijn Olympische titel in Beijing op 24 augustus 2008. Foto Bloomberg.

De Keniaanse atleet Sammy Wanjiru, de Olympisch kampioen op de marathon, is in Kenia aangeklaagd voor poging tot moord. Hij zou woensdag op zijn bodyguard hebben geschoten en zijn vrouw en huismeid met de dood hebben bedreigd. Dat meldt AP op basis van berichten in Keniaanse media.

Volgens de aanklagers zou Wanjiru woensdag dronken thuis zijn gekomen en na een ruzie met zijn vrouw naar zijn pistool hebben gegrepen. Nadat hij schoten op zijn bodyguard had gelost, zouden omwonenden hem, Wanjiru’s vrouw en de huismeid in veiligheid hebben gebracht. De marathonloper, die op 9 februari voor de rechter moet verschijnen om de uitspraak in deze zaak te vernemen, ontkent de beschuldigingen. Hij is tot die tijd op borgtocht vrij.

Wanjiru werd met het behalen van de gouden medaille in Peking (2008) de jongste marathonwinnaar ooit. Ook is hij de eerste Keniaanse Olympisch kampioen op dit onderdeel.