Kort nieuws Sport

Olde Heuvel wint allroundtitel NK in Heerenveen

HEERENVEEN, 30 dec. Wouter Olde Heuvel heeft gisteren de Nederlandse allroundtitel op zijn naam geschreven. De schaatser van TVM, die vorig seizoen ook al de beste was, verdedigde zijn leidende positie op de afsluitende 10 kilometer in Thialf met succes. Olde Heuvel zegevierde in 13.14,79 minuten , een persoonlijk record. Daarmee bleef hij Arjen van der Kieft (13.16,74) en Koen Verweij (13.30,79) voor. In totaal won Olde Heuvel drie van de vier afstanden. Naast de 10 kilometer was hij ook de snelste op de 1.500 en 5.000 meter. „Dit had ik niet gedacht”, zei hij na afloop. „Vorig seizoen pakte ik de titel zonder een afstand te winnen.” (ANP)

Wereldvoetbalbond eert Nederland

ZüRICH, 30 dec. Het Nederlands voetbalelftal heeft in 2010 de meeste punten verzameld voor de wereldranglijst van de FIFA. De wereldvoetbalbond maakte gisteren op de website bekend dat Oranje daarom de titel ‘stijger van het jaar’ krijgt. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk sluit het jaar af met 465 punten meer dan vorig jaar. Nederland stond in december 2009 derde op de wereldranglijst, achter Spanje en Brazilië. Het elftal van Van Marwijk won dit jaar vijftien van zijn zeventien wedstrijden en is daarmee tevens het best presterende land van 2010. (ANP)

‘Van Bommel blijft bij Bayern spelen’

MüNCHEN, 30 dec. Mark van Bommel dient zijn contract volledig uit bij Bayern München. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola zegt dit in de Duitse krant Bild van vandaag. „Mark zal de komende vijf maanden bij Bayern spelen”, aldus Raiola. De verbintenis van Van Bommel loopt nog door tot juni 2011. Bayern München zou met Luis Gustavo van Hoffenheim een concurrent voor Van Bommel willen halen. De Nederlandse international zou daarom mogelijk in de winterstop willen overstappen naar VfL Wolfsburg en werd ook in verband gebracht met Engelse clubs. Maar volgens zijn zaakwaarnemer is daar geen sprake van. (ANP)

Basketbalzege voor de Lakers

NEW ORLEANS, 30 dec. De basketballers van de Los Angeles Lakers hebben gisteren eindelijk weer een overwinning geboekt. Na drie nederlagen op rij won de regerend kampioen in de NBA met 103-88 van de New Orleans Hornets. Lamar Odom was als invaller topscorer bij de Lakers met 24 punten. Kobe Bryant voegde er 20 punten aan toe en Andrew Bynum maakte er 18. „Hopelijk kunnen we hier weer verder mee. Maar je weet nooit wat er de volgende wedstrijd zal gebeuren”, aldus Odom. (ANP, Reuters)

Ruiter Thijssen wint ‘Vlaanderen’

MECHELEN, 30 dec. De Nederlandse springruiter Leon Thijssen heeft gisteren de Grote Prijs van Vlaanderen op zijn naam geschreven. Thijssen bleef op de rug van Tyson in de barrage foutloos en zette met 35,86 seconden bovendien de beste tijd neer. De Duitser Lars Nieberg (Lord Luis) was een fractie minder snel en eindigde met 35,96 als tweede. De Fransman Simon Delestre werd met Couletto derde. (ANP)

Van Dijk wint titel op achtervolging

APELDOORN, 30 dec. Baanrenster Ellen van Dijk is gisteren op de wielerpiste van Apeldoorn Nederlands kampioene geworden op de individuele achtervolging. Van Dijk, eerder al de beste in 2007 en 2008, klopte in de finale titelverdedigster Kirsten Wild: 3.41,854 om 3.43,233. Het brons was voor Vera Koedooder, die in de ‘troostfinale’ te snel was voor Amy Pieters. (ANP)

Van Barneveld naar derde ronde WK

LONDEN, 30 dec. Raymond van Barneveld is gisteren doorgedrongen tot de derde ronde van het wereldkampioenschap darts van profbond PDC. De Hagenaar was met 4-1 te sterk voor de Engelsman Kevin McDine (3-0, 2-3, 3-2, 3-2 en 3-0). Vincent van der Voort schaarde zich dinsdag al bij de laatste zestien van het WK in het Londense Alexandra Palace. (ANP)

Zege voor Schild

SEMMERING, 30 dec. De Oostenrijkse skiester Marlies Schild heeft gisteren de wereldbekerwedstrijd in Semmering op de slalom gewonnen. De Duitse Maria Riesch eindigde vanwege een fenomenale tweede run als tweede, voor haar landgenote Christina Geiger. (ANP)